• Vianočné trhy na škole

          • 19.12.2023 sa zároveň konali aj vianočné trhy a už od skorého rána rozvoniavali po celej škole vianočné medovníky, oblátky, koláče, wafle, toasty, punč a atmosféru dopĺňali vianočné koledy. Naši žiaci nám opäť v plnej paráde predviedli svoju kreatívnosť, talent, zručnosť a my sme tak mohli odísť domov s rôznymi darčekmi pre našich najbližších.

            A keďže radi pomáhame, výťažok z vianočných trhov (230 eur) bude venovaný na dobročinný účel dievčatku Miške, ktorá trpí závažným ochorením a jej liečba si vyžaduje vysoké náklady. Dúfame, že sme aspoň malou kvapkou prispeli k zlepšeniu situácie.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili tejto predvianočnej akcie. Veľmi nás teší aktívna účasť veľkého počtu žiakov. Tento rok nám už nestačila spoločenská miestnosť, ale museli sme sa presunúť aj do vestibulu školy. Ďakujeme.

          • Divadelné predstavenie Snehová sestra

          • „Snehová sestra je krehká ako snehová vločka, silná ako vianočné čaro, srdečná ako vrúcne priateľstvo, mystická ako plameň sviečky, jednoducho vyráža dych.“

            Vďaka našim šikovným žiakom, ktorí vystúpenie zodpovedne pripravovali a skúškam obetovali svoj voľný čas, sme si mohli pozrieť dojímavé predstavenie o citlivej téme, akou je smrť. Štedrý večer sa blíži... Pre Juliana je to najkrajší deň v roku. Vôňa mandarínok, medovníčkov, praskanie ohňa v kozube a blikotavé svetlo sviečok. Tento rok je však všetko iné. Julianova rodina prežíva hlboký smútok, keďže Julianova sestra vážne ochorela a náhle odišla. Rodičia sú natoľko presiaknutí bolesťou, že na Vianoce nemajú ani pomyslenia. Krátko pred Vianocami sa Julian zoznámi na plavárni s Hedvigou. Ale aj Hedviga skrýva ťaživé tajomstvo... Pevne veríme, že hlboké posolstvo, ktoré príbeh nesie, vás aspoň na malú chvíľu prinútil zamyslieť sa.

            Spoza novej opony, ktorú dostala naša škola darom, sa v hlavných úlohách predstavili  Sigrid Grausová (III. AB), Eliška Zbončáková (III. AB), Soňa Jahvodková (III. AB), Sára Nižníková (I. E), Richard Brisuda (IV. D), Marek Hanuliak (IV. D), Tamara Taranová (IV. E), Laura Kopásková (I. D), Vanesa Brezinová (I. D) a krásny, jemný, elegantný sprievod na husliach zabezpečila Kristína Korbášová (I. E)

            Video: Mgr. Lucia Jantošová a Marina Podoláková (I. E)

            Mgr. Lucia Jantošová

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Dňa 15.12.2023 sa žiaci prvého ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku s titulom United Neighbours of London. Týmto príjemným spôsobom a vďaka zrozumiteľnej angličine sa žiaci mohli zabaviť a zároveň upevniť svoje jazykové zručnosti. Predstavenie sa veľmi páčilo a verím, že všetci z neho mali krásny a bohatý umelecký zážitok.

            Mgr. Monika Cvachová

          • Projektová súťaž z OBN

          • Aj tento rok sa žiaci 1. a 2. ročníkov mohli v priebehu mesiaca december zúčastniť projektovej súťaže z OBN s názvom ,,Ľudské práva“. Do tejto súťaže sa zapojili desiatky našich študentov, z ktorých najkrajšie a najlepšie projekty vytvorili títo žiaci:

            1.miesto: Bartošová a Škoríková 2.C (na fotografii)

            2.miesto: Drábová a Carachová 2.AB

            3.miesto: Pryimak 1.E.

            Všetky víťazné, ale aj zúčastnené práce budú vystavené v učebni č. 107. Výhercom, ale aj všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie krásne práce budúci školský rok.

          • Školské kolo Olympiády zo SJL

          • Dňa 14. decembra 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka. Veľmi nás potešil mimoriadny počet študentov so záujmom o túto súťaž. Žiaci si zmerali svoje sily a schopnosti v dvoch súťažných kategóriách - A (20 zaregistrovaných žiakov) a B (23 zaregistrovaných žiakov). Všestranné zápolenie súťažiach sa začalo už v ranných hodinách online testom v učebniach informatiky a pokračovalo v poobedných hodinách 2. časťou súťaže, ktorá sa skladala z písomnej transformácie/tvorby textu a krátkeho rečníckeho prejavu. Vo výsledkovej listine sa súťažiacim sčítali body za všetky tri disciplíny.

            Výsledky v kategórii A (žiaci 3. – 4. ročníka):

            1. Tamara Taranová, IV. E
            2. Katarína Srogoňová, III. C
            3. Petra Lilgová, IV. D

            Výsledky v kategórii B (žiaci 1. – 2. ročníka):

            1. Nela Blahutiaková, I. D
            2. Miriam Olšavská, I. E
            3. Laura Časnochová, I. D

            Umiestneným na prvých troch miestach srdečne blahoželáme! Víťazky oboch kategórií sa stali aj úspešnými riešiteľkami a postupujú do krajského kola OSJL. K pekným výkonom blahoželáme aj všetkým ostatným zúčastneným, ktorí svojou účasťou prekonali najmä samých seba a príjemne nás prekvapili. Najmä v ústnej časti sa museli mnohí súťažiaci popasovať s trémou, no všetci ju úspešne zdolali a obohatili nás počas rečníckeho prejavu svojimi zaujímavými a podnetnými názormi. Ďakujeme všetkým a tešíme sa na budúci rok!

            Mgr. Magdaléna Štiffelová a vyučujúce SJL

          • Súťaž v obväzovej technike

          • Dňa 19. 12. 2023 sa na našej škole uskutočnila ako každoročne -  Súťaž v obväzovej technike pre žiakov prvých ročníkov v odbore praktická sestra. Žiaci si mohli svoje nadobudnuté vedomosti najskôr otestovať v kvíze a následne preveriť svoje zručnosti  v príprave obväzového materiálu a v obväzovaní jednotlivých častí tela, ktoré sa naučili počas hodín na predmete Ošetrovateľské techniky.  

            Najúspešnejší žiaci obsadili nasledovné miesta:

            1. miesto : Sára Sloviaková, Valéria Polková (1. D PRS)
            2. miesto : Nataly Toráčová, Alexandra Rajteková (1. C PRS)
            3. miesto : Konkolová Dominika, Gjablová Nella ( 1. E)

            Výhercom srdečne gratulujeme a už teraz sa tešíme na Súťaž v obväzovej technike s našimi budúcimi prvákmi :)

            Mgr. Lachmanová I., Mgr. Dadajová G., Mgr. Martišová J., Mgr. Zatlukalová M.

          • Metodický deň

          • Dňa 13.12. 2023 sme na našej škole realizovali metodický deň, ktorého sa zúčastnili učitelia profesijných predmetov vyučujúci v odbore masér z ôsmych stredných zdravotníckych škôl. Predmetom nášho záujmu sa stal tematický celok Ošetrenie mäkkých štruktúr pohybového aparátu. Cieľom stretnutia bolo zjednotiť obsah vzdelávania v teoretických a praktických predmetoch vyučujúcich tému. Vzájomne sme si odovzdávali skúsenosti, diskutovali o rozsahu, spôsobe aplikácie. Prakticky sme vykonávali vyšetrovacie, terapeutické hmaty a hľadali súlad v pokojnej, príjemnej, pracovnej atmosfére. Potreba spoločného stretnutia rezonovala už dlhšie, implementáciou nových techník do ŠVP a následne do ŠkVP sa potreba zintenzívnila. Stretnutie bolo konštruktívne, efektívne a podľa spätnej väzby naplnilo očakávania zúčastnených. Želaním všetkých zúčastnených je realizovať pravidelne metodické dni, ich prínos je pre odbor z dopadom na vyučovací proces nezastupiteľný. Za realizáciou aktivity je veľké množstvo práce a preto ďakujem Mgr. Gabike Sokolovej a PhDr. Lenke Skácelovej za ich čas, precíznu a vysoko profesionálnu prácu. Vedeniu školy ďakujem za inšpirácie a vytvorenie príjemného zázemia.

            Katarína Holienková

          • Erasmus+

          • Nové skúsenosti v zdravotníctve v Českej republike

            Hlavným cieľom projektu bolo začatie medzinárodnej spolupráce a získanie zahraničných partnerov pre rozvoj spolupráce - zvýšenie prestíže školy a jej konkurencieschopnosti medzi poskytovateľmi stredoškolského odborného vzdelania. Zároveň týmto projektom sme umožnili žiakom získať praktické zručnosti, vedomosti a skúsenosti odbornej praxe v ČR a implementovať ich do výukových materiálov odborných predmetov odboru.

            viac na: https://szshlbokaza.edupage.org/a/erasmus

          • Pozvánka na divadelné predstavenie Snehová sestra

          • Žiaci našej školy Vás srdečne pozývajú na divadelné predstavenie Snehová sestra, ktoré sa uskutoční dňa 19. decembra 2023 o 8:35 a 10:30 hod. v spoločenskej miestnosti.

            Vstupné je jeden úsmev. :-)

            Súčasťou divadelného predstavenia budú aj vianočné trhy.

            Všetci ste vítaní! Tešíme sa na Vás!

          • Vianočné prekvapenie pre seniorov

          • Dňa 13.12.2023 sa žiaci I.B,II.B a IV.B zapojili do aktivity Vianočné prekvapenie pre seniorov a potešili ich v zariadení sv.Lazara v Žiline. Pripravili si pre nich krátky hudobný program a kto mal záujem dostal od žiačok štvrtého ročníka aj výbornú masáž. Za spoluprácu ďakujem Deniske Janekovej a všetkým, ktorí nám ochotne pomáhali. Dúfam, že o rok si to zopakujeme.

            Derbas Kristína

          • Radosť v krabičke

          • Vianočné sviatky sú čarovná chvíľa, kedy viac ako inokedy prejavujeme vďaku, city či lásku našim blízkym.
            Ďakujem všetkým žiakom a zamestnancom, ktorí podporili našu charitatívnu akciu „Radosť v krabičke“. Naplnili sme päťdesiat krabičiek drobnosťami, ktoré potešia tých, ktorí sú osamelí a neočakávajú, že si niečo pod stromčekom nájdu. Krabičky boli odovzdané sociálnym pracovníčkam zariadenia, ktoré ich rozdajú klientom. Okrem cukroviniek, čaju, kozmetiky, teplých ponožiek sa zmestili i krížovky, či drobné vianočné dekorácie. Všetci sme však do krabičiek pribalili ešte jednu dôležitú vec, a to kus svojho srdca.
            „Človek nežije iba z lásky, ktorú prijíma, ale hlavne z tej, ktorú daruje.“ [Matka Tereza]
            Ďakujem a prajem krásne Vianoce plné radosti, lásky a spokojnosti.
            PhDr. Krňanová

          • Turnaj vo volejbale 3. ročníky

          • Dňa 14.12.2023 sa na našej škole konal školský turnaj žiakov 3.ročníkov vo volejbale.

            Súťaže sa zúčastnili štyri družstvá 3.B, 3.C, 3.D a 3.E

            1. miesto obsadili žiaci 3.B, ktorí postupujú do finále

            2. miesto 3. D

            3. miesto 3.E

            Všetkým zúčastneným srdečne ďakujem za super atmosféru a bojovnosť a víťazom gratulujem

            Teším sa na ďalšie súťaže s vami  Mgr.Remeková

          • Prednáška na Konzervatóriu

          • Dňa 11.12.2023 sa realizovala prednáška pre žiakov prvého ročníka   Konzervatória  v Žiline. Teoretickú časť viedla Mgr. Janka Martišová. Oboznámila žiakov s neurológiou ako medicínskym odborom, vysvetlila vyšetrovacie metódy v neurológií pri stanovení diagnózy. Spolu so žiakmi sme  si zopakovali anatómiu chrbtice, ďalej poukázali na príčiny, ale hlavne prevenciu ochorení pohybového aparátu. V praktickej časti vybraní žiaci II.B z odboru  masér realizovali rôzne typy masáží  na dobrovoľníkoch z radu žiakov prvého ročníka konzervatória. 

            Atmosféra bola veľmi príjemná, predvianočná. Už teraz sa tešíme  na ďalšiu prednášku v apríli 2024. 

            Mgr. J. Martišová     

          • Oznámenie o voľnom pracovnom mieste

          • Pracovné miesto – učiteľ telesnej výchovy pre strednú školu

            Kategória: Učiteľ

            Podkategória: Učiteľ strednej školy

            Druh pracovného pomeru: Hlavný pracovný pomer

            Termín nástupu: 08.01.2024

            Pracovný úväzok: plný – 100%, 37,5 hodiny týždenne

            Kvalifikačné predpoklady: vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v odbore učiteľstvo telesnej výchovy pre SŠ

            Náplň práce: vyučovanie telesnej výchovy

            Stredná zdravotnícka škola, Hlboká cesta 23, Žilina v súlade s § 84 zákona č.138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení  niektorých zákonov v znení neskorších predpisov zverejňuje nasledovnú informáciu o voľnom pracovnom mieste.

            viac na: https://szshlbokaza.edupage.org/a/volne-pracovne-miesta

          • O pohár riaditeľky školy vo vybíjanej DOD

          • Dňa 7.12.2023 sa uskutočnil turnaj na našej škole o pohár riaditeľky školy vo vybíjanej dievčat.

            Súťaže sa zúčastnili štyri družstvá: SZŠ Žilina 1.E, ZŠ Teplička, ZŠ Gbeľany a ZŠ Stráňavy

            1. miesto obsadili žiačky SZŠ Žilina

            2. miesto ZŠ Teplička

            3. miesto ZŠ Gbeľany

            Víťazný pohár patrí našim víťazkám 1.E triedy, ktorým srdečne gratulujem a hosťom ďakujem za účasť a príjemnú športovú atmosféru

            Športu zdar Mgr. Remeková